SEO

SEO

Search Engine Optimalisation (SEO)

hoger in de zoekmachine

Zoekmachineoptimalisatie is minstens zo belangrijk als alle andere facetten van de website. Je kunt een geweldig mooie website hebben die tot in de puntjes functioneert en waar uren aan het design besteed is, zonder dat je hierbij een enkele bezoeker aantrekt op de website. Zoekmachineoptimalisatie, ook wel Search Engine Optimization ofwel SEO genoemd, is dé manier om ervoor te zorgen dat je bezoekers op de website krijgt. Al met al zijn het vooral heel veel belangrijke trucjes om ervoor te zorgen dat de website een betere status krijgt in de zoekmachines, waardoor deze hoger in de resultaten getoond wordt, wat leidt tot meer bezoekers die jou geld in het laatje kunnen brengen.

Zoekmachineoptimalisatie

Waarom is zoekmachineoptimalisatie

zo belangrijk?

Ook zonder SEO kan je bezoekers naar jouw website krijgen. Het is niet zo dat je afhankelijk bent van SEO. Goede, natuurlijke content en een goede website zullen altijd bezoekers aantrekken wanneer er vraag is naar de content op de website. Het is alleen wel zo dat Search Engine Optimization ervoor zorgt dat het aantal bezoekers in een stroomversnelling toeneemt. Hoe hoger jouw website in de zoekresultaten getoond wordt, hoe meer mensen op jouw website klikken. Vinden zij daar ook nog eens wat zij zoeken, dan heb je er een klant bij.

Onder zoekmachineoptimalisatie valt ongelooflijk veel. Je kunt bijvoorbeeld denken aan teksten op de website die voorzien zijn van de juiste headers (tussenkopjes) en afbeeldingen met de juiste tags erachter. Je kunt ook denken aan interne links op de website en linkjes vanaf andere domeinen.

Bij zoekmachineoptimalisatie gaat het vooral om het toevoegen van waarde voor de bezoeker, omdat dit uiteindelijk is wat Google wil. Kan je de zoekmachine ook laten weten dat jouw website actueel en relevant is, met nadruk op gebruiksgemak, dan komt de website nog hoger in de zoekmachines te staan.

SEO en SEA

de stappen uitgelegd

SEO

Hoger in de zoekmachine

1. Technische opbouw van de website

Zoekmachines beoordelen websites op hoe de pagina is opgebouwd. Belangrijke onderdelen van de website behoren in een heading tag nummer 1 (H1) te staan. Op deze pagina staat bovenaan Search Engine Optimalisation (SEO) deze tekst staat bijvoorbeeld in de H1 tag. En de verschillende onderdelen staan in H2 tags. Dit is één van de onderdelen waarop de zoekmachine de website beoordeeld.

Wij zorgen ervoor dat jouw website voldoet aan de eisen van de zoekmachine, om zo hoog mogelijk in de zoekmachine te komen.

2. Inhoud van de website

De zoekmachine kijkt naar de teksten die op je website staan. De zoekmachine kijkt bijvoorbeeld naar de link van je pagina, de heading tags en de meta gegevens van de pagina. Het is belangrijk om al deze onderdelen op elkaar af te stemmen zodat de zoekmachine weet wat het onderwerp van jouw pagina is.

Met ons CMS is het mogelijk al deze gegevens zelf te beheren zonder kennis te hebben van de techniek. Wanneer jouw website technische goed is opgebouwd en de inhoud is geoptimaliseerd, is het belangrijk om te werken aan je populariteit.

3. Populariteit van jouw website

Zoekmachines kijken niet alleen naar de techniek en de inhoud van de website, maar ook hoe populair je website is op het internet. Deze populariteit wordt gemeten aan de hand van de pagerank, hoe hoger jouw pagerank is hoe belangrijker de zoekmachines jouw website vindt.

Deze pagerank is te verhogen door inlinks te verzamelen, dit kan door linkbuilding. Linkbuilding houdt in dat je links naar jouw website plaatst op externe websites. Hoe meer websites naar jouw website linken hoe belangrijker de zoekmachine jouw website gaat vinden.

Wij hebben een eigen linkbuildingtool ontwikkeld waar je als linkbuilder de linkpartners in kunt opslaan. Het systeem kijkt vervolgens of de link is geplaatst op de partner website zodat je een overzicht houdt van jouw inlinks. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

SEO

Kan je dat zelf doen?

Ja. SEO is een kwestie van goed inlezen en vervolgens aan de slag met jouw website. Veel van onze klanten besteden de volledige SEO echter toch gewoon aan ons uit en daar hebben zij een goede reden voor: SEO kost veel tijd. Zeker wanneer je het goed wilt doen. En eigenlijk ben je veel beter in het draaien van jouw bedrijf. Aangezien wij SEO aan kunnen bieden tegen bijzonder scherpe tarieven kan je erop rekenen dat wij een goed aanbod voor je klaar kunnen maken.

Wil je weten wat wij voor je kunnen doen op het gebied van Search Engine Optimization en welke prijzen wij hiervoor rekenen? Dan neem je gewoon contact met ons op. We gaan graag met jou in gesprek om te zien wat je nodig hebt en hoe wij hier optimaal invulling aan kunnen geven om de beste resultaten neer te zetten voor jouw onderneming.