SEA

Search Engine Advertising (SEA)

Wat is online adverteren?

Ben je je aan het oriënteren op het ontwikkelen van een website of uitbouwen van wat je op dit moment al hebt? Dan ben je ongetwijfeld de termen SEO en SEA tegengekomen.

Search Engine Advertising (SEA) is de tegenhanger van SEO. Met SEA ben je niet bezig met het optimaliseren van je teksten of linkjes. Het is de bedoeling van SEA, dat je de portemonnee trekt en een advertentieplek koopt. De meeste mensen kijken alleen maar naar de eerste vijf zoekresultaten van een zoekmachine. Met een goed toegepaste SEA wordt jouw advertentie bovenaan door de zoekmachine als zoekresultaat getoond. Wereldwijd wordt de markt van zoekmachine aanbieders (o.a. Bing, Yahoo!, Baidu etc.) hoofdzakelijk gedomineerd door Google.

Zoekmachinemarketing

Hoe werkt SEA?

Doelen bepalen

Bij SEA onderscheiden we drie doelstellingen: Ten eerste zoveel mogelijk bereik genereren, ten tweede veel kliks realiseren en ten derde zoveel mogelijk conversies ontvangen. Een conversie kan bestaan uit een informatieaanvraag, een aanmelding of een aankoop. Elke doelstelling heeft zijn eigen strategie. Door SEA te gebruiken, bepaal je jouw strategie per doelstelling. Vervolgens geef je deze metadata door aan Google Ads (de meta-titel en meta-omschrijving), waarna Google Ads deze van een prijs zal voorzien. Ga je akkoord met dit bedrag, dan plaatst Google Ads de advertentie en start je campagne. Zodra het complete budget gebruikt is, wordt de advertentie verwijderd en is de campagne afgelopen.

Bezoekers genereren

Bepaal zelf je kosten

Resultaatgericht werken met SEA

Met de hulp van DeeWeeDee vallen de kosten reuze mee! Zeker wanneer je weet waar je op moet letten. Weet je dit niet, of heb je hulp nodig, dan heb je ons! Wij helpen je met het aanmaken van de advertentie, de juiste zoekwoorden te kiezen, en jouw advertentie – zo nodig – het resultaat bijstellen.

Houd er rekening mee dat als je advertentiekosten gaat budgetteren, de kosten die je betaalt sterk afhankelijk zijn van de concurrentie. Zo bepaalt de populariteit van de zoektermen en de gelijksoortigheid van het aanbod (vooral van de betalende concurrentie), de prijs per vertoning en/of klik. Zodra je minder populaire zoektermen gebruikt valt de prijs bij de aanbieders lager uit. Het grote voordeel is dat je advertentie resultaatgerichter zal zijn. Op die manier levert jouw campagne meer op. Een ander advies dat wij met je willen delen is om eerst met een kleiner advertentiebudget te beginnen. Zo kun je de resultaten beter duiden en je SEA bijstellen, houd je geld over, en kun je deze voor een volgende campagne gebruiken.

Optimaal resultaat

Ads, Ads, Ads

Investeren in vindbaarheid

Door een advertentie aan te maken met Google Ads koop je bezoekers in op jouw eigen website. Er worden interessante zoekwoorden voor je uitgezocht en aan de hand daarvan een advertentie gemaakt. Wil je meer bezoekers inkopen, dan stel je bij Google Ads een vergoeding in die je betaalt per klik.

Met SEA heb je direct resultaat en – als je daarvoor kiest – betaal je pas als de bezoeker ook daadwerkelijk op jouw advertentie klikt. Wil je meer weten over het adverteren in een zoekmachine neem dan contact met ons op. Wij kunnen je altijd helpen met een passende advertentie voor elk budget.

SEA

Zelf doen of uitbesteden?

Theorie & praktijk

SEA kun je natuurlijk zelf proberen te maken, maar bij het opzetten van een professionele website, merk je al gauw dat het een hele klus kan zijn. Zo wil je vast voorkomen dat jouw advertenties alleen getoond worden in een land waar je geen zaken mee doet, of wilt doen. Hetzelfde geldt ook voor je budget, want je moet goed opletten wat het beste voor jouw doelstellingen is. Wil je SEA liever uitbesteden, dan kun je voor DeeWeeDee kiezen. Wij zijn specialisten op het gebied van SEA en voorzien je altijd van rapportages op maat gemaakt, zodat je precies ziet wat de kosten en opbrengsten zijn. Ook zijn we in staat om de campagnes bij te sturen, om zo het optimale resultaat binnen te halen voor jouw onderneming.

Wilt je meer weten over de mogelijkheden of onze prijzen, neem dan vooral contact met ons op, zodat we je direct persoonlijk verder kunnen helpen met advies en service op maat.